donderdag 2 mei 2024

Schoolreis Sealife + strand + speeltuin





Waaauw, wat een dag! 

Het weer zat enorm mee, deze ochtend op het strand was het lekker vertoeven, geen wind en al een aardige temperatuur. Daar zochten we naar schelpen. We namen een grote en indrukwekkende collectie mee naar school. Die stallen we de komende weken uit. Heel wat zeldzame vondsten konden wij meenemen. Later vind je daar ook nog de foto's van terug. Op het strand speelden we ook typische strand/zandspelletjes: petanque, softbal, een soort van badminton, ...

Daarna gingen we richting Sealife waar we heel wat moois ontdekten: we keken achter de schermen en speelden een quiz. Onze juffen leerden ons vooraf al heel wat over de zeedieren en die quiz lukte magnifiek goed! 

Jullie kind komt zeker en vast thuis met héél wat interessante weetjes. Weet jij hoe een eitje van een haai eruitziet? En die van een rog? En wist je dat een haai wel 7 rijen tanden heeft. Wij mochten zelfs eens voelen hoe scherp die zijn. 

We gingen ook op pad en luisterden naar infopraatjes over de pinguins, de roggen, de haaien en zeehondje Lily. 

In de aquaria herkenden we de vissen en zeediertjes al vanuit de klas. Fascinerend om te zien hoe die voortbewegen, leven, of het mannetjes of vrouwtjes zijn, ... 

Er was ook een zeehondenopvangscentrum waar we 2 opgevangen zeehondjes zagen. Het verhaal over het zeehondje die 1 oogje kwijt is om het andere oog te kunnen redden, greep aan. Maar vooral heel erg schattig om die kleine zeehondjes te zien! 

Op school kleurden we een tekening van een vis/zeedier in en die konden we a.d.h.v. de QR-code tot leven laten komen. Grappig om je eigen ingekleurde vis te zien zwemmen op een scherm. 

En last but not least --> We mochten ons uitleven op het speelplein en op het hoogteparcours

Fijn om te horen als juffen dat onze leerlingen het een SUPERFIJNE DAG vonden! 

Veel kijkplezier! 

https://photos.app.goo.gl/eVAsjwx8u3LsVFSN9






Geen opmerkingen:

Een reactie posten