vrijdag 27 oktober 2023

Cultuurdag in de Groene Meersen te Zedelgem


Cultuurdag in de Groene Meersen te Zedelgem.

Op dinsdag 24 oktober werd L3 en L4 ondergedompeld in cultuur, in de brede zin van het woord.

Iedere klas kreeg een aantal workshop aangeboden.

L3A volgde deze leuke workshops:

  • theater. Wist je dat we eerst wel een kwartier meevolgden zonder woorden. We waren erg benieuwd of de mimespeler eigenlijk wel kon praten... We keken onze ogen uit toen hij toch woorden begon te gebruiken. Ook zonder woorden wisten wij perfect wat we moesten doen. We leerden heel veel bij en op het einde toonden we onze eigen talenten op het podium. En juf beaamt dat dit ZEER goed was! Zelfs de mimespeler zei achteraf tegen juf dat hij genoot van zo'n enthousiast Ên expressieve groep! Dikke duim! 
  • muziek. We leerden luisteren naar muziek en achterhalen welke gekende liederen ook dezelfde melodie hebben. Daarna mochten we experimenteren met muziekstokjes en speelden we ritmes. Ook met onze stem experimenteerden we, eerst in het ritmisch zeggen, daarna in het meezingen op de tonen van de synthesizer. 
  • bodypercussie. Bij bodypercussie bootsen we in een kring een bepaalde combi beweging/geluid na. Daarna zochten we zelf een leuke beweging. In groep gingen we aan de slag. Elke groep speelde zijn eigen beweging en zo maakten we in canon een muziek/beweegspel, die telkens uitgebreid werd. Op het eind probeerden we een 'machine' te ontwerpen die in een fabriek samengesteld wordt, met passende bewegingen en geluiden. Fijn was dat! 
  • hiphop. Als laatste mochten we ons wagen aan hiphop. De workshop startte met het bedenken van een eigen leuke beweging: 4 tellen stappen en dan je eigen 'move' uitvoeren. Er haalden heel wat leerlingen inspiratie uit breakdance. Misschien hebben jullie al vernomen dat we in klas al eens keken naar een battle van 2 breakdancegroepen & dat er zich al heel wat waagden aan zelf breakdancemoves uitproberen. ;-) Nadien oefenden we een choreografie stap voor stap in. En juf oefende ook mee. 😁😍
We hebben er alvast van genoten. 

Kijk je hier mee?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten